Els Bottema is al sinds de middelbare schooltijd in Delft bevriend met Marijke. Zij deelden daar al hun interesse voor de creatieve vakken. Later hebben zij vaak samen technieken als rakustoken uitgeprobeerd en in 2000 exposeerden zij voor de eerste maal samen in de Delftse Oostpoort.

Tegenwoordig woont Els in Eefde waar zij in haar atelier aan huis werkt en lesgeeft.

De keramiekobjecten van Els zijn voornamelijk geïnspireerd op de architectuur. Zowel de hele moderne architectuur als die uit de oudheid hebben haar interesse. Daarnaast is zij geboeid door het leven in en om de zee, mede door een landart project dat zij samen met een collega in Engeland doet.

Doosjes met dekseltjes als kleine schatkistjes worden gedecoreerd met lijnen en insnijdingen. Ze worden veelal gestookt met “primitieve” stookmethodes als raku. Na een masterclass “painting with smoke” bij de Engelse keramist David Roberts is zij zich toe gaan leggen op de “naked raku” techniek. Hierbij springt de glazuur weer van de klei af en blijft alleen de tekening van de craquelé over op de gepolijste pot.

Speciaal voor deze tentoonstelling maakte zij ook een aantal op de zee geïnspireerde objecten. Bootjes, schelpen en “ schelpendoosjes” van raku gestookte keramiek.

De expositie wordt feestelijk geopend op zaterdag 26 maart 2016 om 16.00 uur en is te bekijken t/m zaterdag 7 mei. De openingstijden zijn op 1e en 2e paasdag van 11.00 t/m 17.00 uur en verder op de woensdag t/m de zaterdag van 11.00 t/m 17.00 uur.

Contact

Atelier Marijke Lamboo
Spuislop 10
4318 AX Brouwershaven

0111 - 69 53 91
06 - 54 721 171
info@ateliermarijkelamboo.nl